Digitaltryckeri – teknologier

Vi strävar efter att ständigt uppdatera vår maskinpark med de bästa leverantörernas lösningar. Våra digitaltryckeri stöds av ledarna inom tryckeribranschen, som garanterar högsta kvalitet och produktivitet på sina lösningar.

I processen att producera reklamgrafik använder vi digital teknik som säkerställer högsta kvalitet, möjlighet att trycka ett brett utbud av substrat och gör att vi kan erbjuda de kortaste ledtiderna. Trycktekniker kännetecknas av olika hållbarhet mot yttre förhållanden, det maximala tryckformatet och det tillgängliga utbudet av substrat. SUPRAPRINTs digitaltryckeri använder uvgel, latex, sublimering, eco-solvent och HP Indigo digital tryckteknik.


De substrat som vi oftast trycker på:


Sublimationstryck

Otrolig kvalitet på tryckta mönster och djupt mättade färger tack vare direkt sublimeringsteknik. EFI Vutek FabriVU 340i+ designades för att skriva ut på polyestermaterial. Det kännetecknas av ett antal avancerade lösningar som garanterar tryck av personliga tyger på högsta nivå. Den innovativa lösningen av värmeplattorna som används i fixeringsenheten erbjuder en kvalitet som mycket liknar uppvärmning i en kalander. Detta gör att du kan uppnå svart med en “kol”-effekt och djupt mättade färger som definitivt går utöver CMYK-paletten.

Tryck på tyger EFI Vutek FabriVU 340i+

Tekniken använder miljövänliga, luktfria, vattenbaserade bläck. Sublimationstryck används för tryck på polyestertyger. Utskriften fixeras i en ugn vid en temperatur på cirka 185° C, tack vare vilken den kännetecknas av ett brett utbud av färger, hög mättnad och motståndskraft mot yttre förhållanden. Tryckta polyestertyger används oftast för produktion av olika typer av reklam- och dekorativa produkter.

SUPRAPRINT digitaltryckeri trycker oftast: företagsflaggor, reklamflaggor, beachflaggor, textilbanderoller, inslag av scenografi, grafik för mässor och evenemang. Max tryckbredd 320 cm. Vi erbjuder olika varianter av fållar och tygfinish.


UVgel FLX tryck

UVgel-teknik är ett extremt exakt och djupt mättat tryck av tapeter, självhäftande filmer, affischer och dekorationer. Canon Colorado är en unik och innovativ lösning för storformatsutskrifter av rullmaterial som används i reklam- och “heminredningsapplikationer”. Droppar av UVgel-bläck appliceras på mediet i flytande form och tar omedelbart formen av en gel när de kommer i kontakt med ett temperaturkontrollerat substrat.

I denna form fäster dropparna bättre på ytan, sprider sig inte över ett större område, och vad som är viktigt, de smälter inte samman med varandra. Som ett resultat får vi en utskrift av bättre kvalitet jämfört med tekniker där lösningsmedel och vattenavdunstning krävs. Konsistensen på själva gelén gör det lättare att exakt kontrollera den – med färre pass kan du applicera mycket mer bläck, vilket ökar enhetens hastighet.

Trycket är mer hållbart, färgkonsekvent och repeterbart i de erhållna färgerna. Ett intressant alternativ är möjligheten att skjuta upp fixeringsprocessen, tack vare bläckets gelkonsistens. Beroende på om vi startar den direkt efter tryckning eller senare får vi en matt eller blank version av ytan.

Genom att eliminera behovet av omedelbar härdning, ökas produktiviteten avsevärt jämfört med konventionella UV-system eftersom härdning inte längre begränsar utskriftshastigheterna. I sin tur kräver utskrifter ingen torkningsprocess som avdunstar lösningsmedlet. Trycket är också resistent mot yttre faktorer, vilket i de flesta fall eliminerar behovet av ytterligare laminering. Det är också värt att nämna att UVgel-tryck är luktfria och uppfyller stränga internationella hygien- och hälsostandarder, såsom GREENGUARD GOLD, AgBB eller Type II.


Latextryck

Luktfri och ekologisk latexutskrift erbjuder högsta utskriftskvalitet med en upplösning på 1200 dpi och oöverträffad färgrepeterbarhet tack vare den inbyggda spektrofotometern. Säker applicering av latextryck är möjlig i alla typer av interiörer, även i offentliga byggnader som hotell, skolor eller sjukhus. Utskrifter behåller sina färger, motståndskraft mot vatten och ljus i 5 år inomhus och 3 till 5 år när de används utomhus. Latextryck kännetecknas av relativt hög nötningsbeständighet och bläcken är flexibla och töjbara.

Ekologiczny wielkoformatowy druk lateksowy

Tryck i latexteknologi har många certifikat: GREENGUARD Children & School, Sustainable Green Printing, HP Planet Partners, Nordic Ecolabel

latex-printing-certificates

Vårt digitaltryckeri producerar latexteknologi på de flesta reklamytor: papper, banderoll, blockout, självhäftande vinyl, backlit, tapeter, tyger, canvas. Max. tryckbredden är: 320 cm.


Storformatstryck Led-UV 5m

Superprintbredden på rullmedia upp till 500 cm gör att vi kan producera i ett riktigt stort format. Konica Minolta 1024i-huvuden med exakt 7pl droppkvalitetsutskrift i toppupplösning! Led-UV-utskrift kännetecknas av hög motståndskraft mot mekaniska skador och väderförhållanden. De vanligaste tryckta roll-to-roll materialen är: banderoller, mesh nät, Samba bakgrundsbelysningstyger, självhäftande vinyl och affischpapper.

Led-UV Cyfrowy druk wielkoformatowy

Led-UV utskrift på platta underlag

Det är en högkvalitativ digital utskrift för utskrift av huvudsakligen plana ytor som PVC-skumplattor, plexiglas, Dibond-kompositskivor, Katz Display Board-brädor och många andra. UV-utskriftstekniken gör att du kan få bilder av högsta kvalitet, som kännetecknas av hög motståndskraft mot nötning och UV-strålning. Den tryckta plåten kan skäras till vilken form som helst. Den extra vita färgen möjliggör tryckning av transparenta eller massfärgade råmaterial.

druk wielkoformatowy uv na płytach: spienionyn pvc, dibondzie, plexi, katz display, hipsie

UV-utskrift i storformat används i stor utsträckning vid produktion av reklamgrafik såsom: indoor / instore (delar av butiksutrustning), skyltar (markeringar, skyltar, skyltar, grafiska element). Den maximala ytan av det tryckta elementet kan vara: 200 x 300 cm.


Eco-solvent utskrift

I denna teknik använder vi Mutoh UMS-bläck, som kan kallas helt ekologiskt, eftersom de uppfyller stränga europeiska standarder och har ett skriftligt Eurofins Indoor Air Comfort-certifikat. Trycket har ett brett utbud av färger och ljusäkthet.

druk ecosolwentowy na folii samoprzylepnej

Ecosolvent-utskrift utförs med högsta upplösning på 1440 dpi, tack vare vilken det är möjligt att återge de minsta detaljerna. Nano Resin UMS-bläck är 4-generationsbläck baserat på en blandning av hartser, innehållande mycket hållbara pigment. Den maximala utskriftsbredden är 160 cm.


Digitaltryck HP Indigo

Dedikerad till produktion av låga volymer med expressleveranstider. Det ger den högsta utskriftskvaliteten jämförbar med kvaliteten på offset. Tack vare användningen av Electroink flytande bläck är tryckskiktet omärkbart vid beröring. HP Indigo digital utskrift låter dig skriva ut ett brett utbud av substrat, inklusive dekorativa, texturerade och vinyl. Den extra vita färgen möjliggör tryckning av transparenta eller massfärgade råmaterial. Max utskriftsformat: 310 x 435 mm. De mest tryckta produkterna är: broschyrer, folder, affischer, visitkort, presentationer, kalendrar, menyer, erbjudanden mm.

HP Indigo expresowy druk cyfrowy niskich nakładów

Digitaltryck av etiketter på rulle

Skriva ut etiketter och klistermärken på rulle i valfri form och mängd. Vi trycker på självhäftande PP-folie, halvblankt papper och dekorpapper. Djupa, mättade färger, hög upplösning och exakt återgivning av de minsta elementen. Våra tryckta etiketter kan användas för att märka många produkter. Utskrift med högsta upplösning på 1200 dpi gör att du kan återskapa de minsta detaljerna och typsnitten. Detta är en ganska viktig del i fallet med omfattande kompositionsbeskrivningar eller många språkversioner. Vi trycker små och medelstora volymer av rulle etiketter inom en expressleveranstid.

tryckning av självhäftande etiketter på rulle

Efterbehandling av storformatsutskrifter

Digitaltryck i storformat är i många fall bara det första steget i produktionen av reklammaterial. Ett betydande mervärde skapas genom att slutföra trycket, vilket på så sätt förbättrar kvaliteten på den genomförda reklamkampanjen och som ett resultat ökar dess konvertering.